Södermanlands-Nerikes Nationsteater

Vi är Uppsalas största och roligaste teaterförening!

Vi är en stor och aktiv teaterförening som sätter upp pjäser, har improvisationsteater och dramaövningar, ser på teater tillsammans, ordnar utbildningsdagar med någon utbildad dramapedagog, har roliga fester och ordnar diverse andra aktiviteter. Gå med i vår FB-grupp för att se vad som är på gång just nu!

Vill du spela teater, jobba med ljud och ljus, scenografi, rekvisita, regissera, producera, dramatisera, improvisera eller göra något annat som har med teater att göra? Tidigare erfarenhet av teater är inget krav! Många av de nu aktiva har liten eller ingen tidigare erfarenhet. Det hindrar inte dem, och bör inte hindra dig!

Vi håller impro varje torsdag kl 18.00-20.00. Kom så fort du kan, det är roligt och du är varmt välkommen! Improna hålls av olika personer och håller vanligtvis till i nationens festsal eller i Tornrummet högst upp i det rosa slottet. Alla som vågar komma dit brukar tycka att det grymt kul!

Vi sätter upp pjäser med jämna mellanrum och har ofta flera projekt på gång, så är du intresserad av att på något sätt engagera dig i en produktion så hör av dig till oss!

Föreningen är ansluten till ATR (Amatörteaterns Riksförbund), så ett medlemskap hos oss innebär även ett medlemskap i ATR! Det betyder bl.a. att du som medlem hos oss får en stor rabatt på ATR:s kurser som anordnas på olika håll i landet och även får ATR:s medlemstidning Teaterforum. Du kan läsa mer om ATR på www.atr.nu.

Vår medlemsavgift ligger för närvarande på 100 kr/termin. Du betalar den till vårt plusgiro 40 129-9 (ange namn och telefonnummer)

Vissa tidigare produktioner finns att beskåda på teaterns youtube-kanal.

Vi håller på med teater för att ha kul. Så om du vill ha kul, kryp ut ur teatergarderoben och in på teaterscenen!

Frågor? Skicka ett mail till oss!

Nyheter en gång i veckan?

Anmäl dig till teater@snerikes.se

 • Alla välkomna!

  Du behöver inte vara medlem i Snerikes, vara student, erfaren eller begåvad: Kom precis som du är!

 • Inga förpliktelser

  Du kan hoppa på eller av när du vill: Du förpliktigar dig inte till att vara med ett bestämt antal gånger!

 • Gratis

  Det kostar inget att bara dyka upp och vara med några gånger.
  Vill du bli medlem efter cirka 3 möten, kostar det 100kr, men du får en massa rabatter också.

Teaterkalendern

Du vill prenumerera på denna kalender? Lägg till denna adress i ditt kalenderprogram!