Inskrivning

Välkommen att skriva in dig på den bästa av nationer! I inskrivningen kan du bli medlem, förnya ditt medlemskap, köpa gästkort, få svar på frågor om hur man engagerar sig, köpa en sångbok, tygpåse eller tröja, få hjälp med att fylla i en bostadsblankett och få svar på andra frågor om hur nationen fungerar.

När? Se vårt kalendarium (länk) för expeditionens mottagningstider och extra inskrivningstider

Var? S:t Larsgatan 4, 753 11 Uppsala (länk) (det grå huset framför nationshuset)

För att skriva in dig behöver du:

  • Antagningsbesked eller registreringsintyg från Uppsala Universitet eller SLU
  • Giltigt ID
  • 280 kr – nationens terminsavgift
  • Anknytningsbevis (se nedan)
  • Inskrivningen tar enbart emot kortbetalningar.

Hur hanterar Södermanlands-Nerikes nation dina personuppgifter?

När du skriver in dig i vår nation godkänner du samtidigt att vi lagrar de personuppgifterna du tillhandahåller oss i syfte att kunna registrera dig som medlem i vårt medlemssystem MELOS.

De personuppgifter vi hämtar in från dig är nödvändiga för att kunna skicka ut terminsfakturor, skicka ut nationstidningen samt vid mejlkontakt.

Du kan närsomhelst kontakta nationen för att få dina personuppgifter raderade ur medlemssystemet.

Har du frågor om hur vi arbetar med personuppgifter kan du kontakta förste kurator på 1q@snerikes.se.

Anknytningskrav

Anknytningsbeviset är något som styrker din anknytning till Södermanland eller Närke, t.ex ett gymnasiebetyg, personbevis för dig eller någon av dina föräldrar, pass eller liknande. Om du eller dina föräldrar/mor/farföräldrar är födda, har bott eller pluggat i Södermanland/Närke eller om du till exempel gjort lumpen där fungerar detta utmärkt som anknytning till den bästa av nationer! Är du osäker på om du uppfyller kravet på anknytning kan du kontakta förste kurator på 1q@snerikes.se. Förste kurator kan även ge dispens från anknytningskravet, om det är av en god anledning.

Snerikes erbjuder så mycket mer än mat och fest! Jobba i våra restauranger och engagera dig i ett rikt kulturliv och våra föreningar. Vid nationen kommer du att träffa vänner för livet.

Inskrivning via internet

Du vet väl om att du kan skriva in dig via internet också? Gå in på uppsalastudent.com/nation/sodermanlands-nerikes-nation/ och klicka på knappen ”Gå med”! Tänk på att du även måste styrka din anknytning innan ditt medlemskort registreras i STUK-appen! Det kan du göra genom att antingen komma förbi nationen eller mejla anknytningsbeviset till recentior@snerikes.se.

Har du några frågor om hur du gör för att bli medlem? Hör av dig till recentiorsvärdarna via recentior@snerikes.se, så hjälper dem dig!