Spexet

Operettspexet På Madagaskar är ett av världens äldsta studentspex! Spexet, som skrevs av de tre nationsmedlemmarna Hugo Montgomery-Cederhjelm, August Forssman och Anton Kull, tog sig snabbt in i nationens hjärta och har från första början varit en odödlig klassiker. Spexet färgar än idag nationen eftersom körerna ”Uschiameja” och ”Stridsvind” sjungs i snapsviseversion på nationens sittningar. 

På Madagaskar hade sin urpremiär den 2 april 1870. Det blev en omedelbar succé och spelades flera gånger under det sena 1800- och det tidiga 1900-talet. Efter en stor turné 1911 föll spexet i glömskan tills det återupplivades 1935. Sedan 1937 har På Madagaskar satts upp av nationen vart tionde år utom 1967. I år firar spexet 150 år, och Södermanlands-Nerikes nation gör därför en jubileumsuppsättning med fyra exklusiva föreställningar i nationens festsal, något som ni inte vill missa!

Kontakt

Har du några frågor ang. uppsättningen av spexet, eller vill du komma i kontakt med spexet av andra anledningar? Skicka ett meddelande till producenterna så får du hjälp och svar på alla frågor!

Producenter

Junia Henriksén

Sophia Phylactou

Ivar Westin

produent.spex@snerikes.se