Välkommen till Södermanlands–Nerikes Seniorförening!

Seniorföreningen vid Södermanlands-Nerikes nation har som syfte att sammanhålla gamla kamratkretsar och sammanknyta olika generationer av studerande vid Södermanlands-Nerikes Nation å Uppsala Universitet. Som medlem får du alltid en inbjudan till den populära Höstgasquen och det årliga utskicket av Majhälsningen.

Bli medlem
Mejla namn och adress till senior@snerikes.se , så kommer instruktion om hur anmälan går till. Det kostar bara 700 kr för detta får du ett ständigt medlemskap med inbjudan till årsmöte och höstgasque samt Majhälsningen hem i brevlådan.

Seniorföreningens verksamhet
Som medlem i Seniorföreningen är du inbjuden till den traditionella Höstgasquen, som äger rum den andra lördagen i oktober varje år. Med kör, Hornboskap, dans och trevligt sällskap brukar Höstgasquen betecknas som en av de roligaste gasquerna under året.  Huset är fyllt av Sörmlandnärkingar i åldrarna 20-100, alla evigt unga i sinnet! Det är ett tillfälle för yngre att träffa äldre och bygga vidare på nätverket som är så viktigt i livet.

Föreningen anordnar även andra aktiviteter under året så håll utkik på hemsidan och i mejlkorgen för att se när nästa träff är.

Medlemsregister & nätverket

Just nu arbetar styrelsen med att flytta över föreningens medlemsregister till universitetets alumndatabas. Inom en snar framtid kommer all kommunikation ske via alumndatabasen och för att du inte ska missa viktig information behöver du gå med. Klicka här för att gå med i medlemsregistret. Är du inte redan medlem? Se ovan hur du går tillväga!

Hör av dig till 1q@snerikes.se om du har några frågor.

Håll kontakten!
Utöver Höstgasquen finns det givetvis en hel del självklara sätt att hålla kontakt med nationen och med nya och gamla medlemmar vid den bästa av nationer. Gör så här redan idag:

– Gå med i Seniorföreningens Facebookgrupp: https://www.facebook.com/groups/58147523849/?fref=ts

– Registrera dig i universitetets Alumninätverk www.uu.se/alumn. När du väl loggat in, går du in på Södermanlands-Nerikes sida och registrerar dig där. Detta forum kommer att utvecklas över tiden och fungera som ett forum där du kan få kontakt med Snärkingar i olika branscher och andra med dig!

Tipsa gärna dina gamla nationsvänner om att ansluta sig till nätverket så de inte missar det senaste från seniorföreningen!

Majhälsningen
Majhälsningen är seniorföreningens årsskrift. Den har utkommit regelbundet sedan 1928 och sammanfattar året som gått på nationen och i föreningen. Medlemmar av Seniorföreningen mottager varje år sitt eget exemplar av Majhälsningen. Den som är intresserad av nationshistoria och tycker om att skriva uppmanas att kontakta Förste kurator, som förmedlar kontakter till redaktörerna.

Är du intresserad av att gå tillbaka i tiden och läsa äldre majhälsningar så kan du göra det här. Vi har nämligen samlat alla majhälsningar sedan 1928 som kan läsas digitalt i webben.

Nationstidningen Aktuellt
Som medlem i Seniorföreningen kan du prenumerera på Aktuellt och få den hem i brevlådan 2 ggr per termin.
Detta kostar bara 100 kr per år. Gör så här:
Mejla till 1q@snerikes.se  och skriv ”Jag vill prenumerera på Aktuellt”, så får du instruktion om hur du ska
göra. Glöm inte att ange aktuell adress.

Datum för 2018

8 september – SeniorSNally (preliminärt)

13 oktober – Seniorföreningens höstgasque

Viktiga adresser:
Du håller kontakt med Seniorföreningen med: senior@snerikes.se
S-N nation: 1q@snerikes.se , tel 018-154061

Styrelse 2018:

Ordförande: Peder Johnson

Sekreterare: Förste kurator

Ledamöter:

Christer Henriksén

Rolf Bergström

Erik Lardenäs

Kristina Furusten

Caroline Burén

Fredrik Wilbrand

Sofia Ljungman

Valberedning:

Monica Landmark

Mikael Zaar

Sörmlandnärking hela livet!

Gå gärna med i seniorföreningens facebookgrupp.

Mer info om Uppsala Universitets alumnnätverk här