Sönerna

Sönerna är en manskör som startades under våren 2021 på Södermanlands-Nerikes nation vilket gör dem till en av Uppsalas nyaste körer. Trots detta har kören hunnit med flera konserter och sjungningar samt en turné. Kören bestående av cirka 35 aktiva medlemmar repar på torsdagar på Snerikes nation mellan kl. 18.30 och 21.30. Ambition är ett nyckelord då Sönerna hela tiden strävar efter att förbättras musikaliskt – kollektivt genom utmanande repertoar och enskilt genom personlig sångutveckling.

Sönerna leds av sånganförare Martin Hellberg som till vardags studerar kördirigering vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Utöver det musikaliska anordnas egna sittningar i samband med konserter och sjungningar på nationen. Under juni 2022 reste kören iväg till Södermanland och Närke för en hembygdsturné i sommarens tecken.

För att kunna gå med i kören måste du klara av en antagning, dessa hålls en till två gånger per termin.

Under din antagning kommer du få visa dina egenskaper i fem prov:

  • Solosång: Du får välja en egen låt som du utan ackompanjemang framför för körens antagningsnämnd, som består av sånganförare, vice ordförande och fyra stämfiskaler.
  • Gehör: Du får visa din gehörsförmåga.
  • Omfång: Du får med hjälp av körens sånganförare visa ditt notomfång.
  • A vista: Du får visa din notläsningsförmåga med noter du inte tidigare sett.
  • Kvartettsång: Du sjunger en låt tillsammans med tre av körens stämfiskaler för att visa din förmåga att bära din egen stämma.

För mer information gällande antagningar och när de hålls, gå till körens Facebook-sida.

Sönerna letar ständigt efter nya duktiga sångare så ifall just du är intresserad är det bara att höra av dig per mail till antagning@sonerna.se.

Är du eller någon du känner sugen på att boka Sönerna för ett evenemang? Då kan du höra av dig till körens bokningsansvarige per mail bokning@sonerna.se.

Mer information om vår verksamhet finner du på vår hemsida www.sonerna.se. Har du några övriga frågor, är du varmt välkommen att kontakta oss på info@sonerna.se.

Hoppas att vi hörs och ses!